Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Ctenarsky-denik.cz > Slohove práce > Charakteristika: Zlatý Ámos

Charakteristika: Zlatý Ámos


Kategorie: Charakteristika

Typ práce: Slohove práce

Škola: Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace, Rumburk

Charakteristika: Práce obsahuje charakteristiku nazvanou Můj zlatý Ámos, která byla vypracována k maturitě.

Obsah

1.
Text

Úryvek

"Zlatý Ámos je anketa o nejoblíbenějšího učitele Česka. Učitel, který by si zasloužil toto ocenění, by měl splňovat různá kritéria. Podle mého názoru nestačí pouze dobře naučit, ale měl by upoutat pozornost žáků a mít s nimi kladný vztah. Já jsem měla takové štěstí, že jsem potkala učitele, který by si sošku Ámose zasloužil. Jedná se o mého učitele fyziky ze základní školy. Jmenuje se Karel Sokol a studoval Karlovu univerzitu v Praze.
Již podle vzhledu poznáme, že jde o typického fyzikáře. Patří do starší věkové generace a na první pohled vzbuzuje respekt. Je menší postavy a vždy chodí elegantně oblečen v tmavém obleku s košilí a jednoduchou kravatou. Jeho kulatá hlava je porostlá delšími šedivými vlasy, které si sčesává na patku. Krásné, světloučce modrošedé oči skrývá pod hustým obočím. V koutcích očí má vějířky vrásek, které napovídají, že se rád směje. Z mírně vrásčitého obličeje vyčnívá větší nos, na kterém jsou posazeny větší brýle.
Jak jsem již řekla, pan Sokol má velkou autoritu a umí studenty zaujmout svým výkladem a zajistit si pořádek ve třídě, aniž by křičel. Hned při vstupu do třídy se usmívá a přináší dobrou náladu. Jeho povaha je velmi milá, klidná a přátelská. Pokud se někomu nepovede písemná práce, dotyčný má vždy možnost si známku opravit. Rád pomáhá svým žákům a ke každému se chová spravedlivě. Čeho si na něm opravdu vážím je to, že bere ohledy na to, že ne všichni studenti mají mozek stvořený na technické obory a do učiva vkládá své životní zkušenosti a reálné příklady. "

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x52a371927453b.zip (9 kB)
Nezabalený formát:
Charakteristika.doc (32 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse