Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Ctenarsky-denik.cz > Slohove práce > Co obnáší život v 21. století - úvaha

Co obnáší život v 21. století - úvaha


Kategorie: Úvaha

Typ práce: Slohove práce

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce je stručnou úvahou o tom, co obnáší život v 21. století. Zamýšlí se nad povahou lidí, válkami a hrozbami terorismu, moderní technikou i chudobou některých zemí.

Obsah

1.
Lidé v 2 století
2.
Války a terorismus
3.
Vynálezy a moderní technika
4.
Chudoba zemí třetího světa

Úryvek

"Co obnáší a jak je těžké ba i lehčí žít v dnešní době.Co se vlastně skrývá pod pojem jednadvacáté století,jaké jsou nevýhody,ale i úlevy tohoto života?Znamená to něco lepšího než to bylo před 50 lety?Jsem se snažit vystihnou v této úvaze,jak to vidím vlastníma očima.
Život v jednadvacátém století.Žít či nežít bylo nám to souzeno či ne?tohle je otázka spíš pro odborníka,který tohle téma zkoumá několik let,ale já to vidím takhle.Když jsme se jednou narodili,tak nám bylo nejspíš souzeno být na světě a sdílet ho s ostatními lidmi.Každý člověk je jedinečný a v tom je jeho výhoda a síla.Lidé jsou různí,žijící v odlišných státech a kontinentech.Jak se mění z nenadále charakteristika počasí,tak se může z nenadále změnit i člověk,jak k horšímu,tak i k lepšímu.Od toho tu v dnešní době existuje mezi jednotlivými státy spolupráce a vzájemná výpomoc.Dříve tomu tak nebylo,státy mezi sebou navzájem válčili,každý chtěl mít co největší moc a území,ale naštěstí se doba mění a s ní i lidé.

Sice tu nejsou války ve větším rozsahu,ale lidé mezi sebou stále bojují a bojovat budou.Jednou ze záporných věcí dnešní doby je také terorizmus.Jsou to lidé,kteří bojují za věc,která se jim zdá být správná nebo chtějí prosadit násilím svoji nenávist k světu.Myslí si,že to můžou řešit tímhle způsobem,ale k ničemu to nevede.Jsou to spíše lidé nemocní a mají radost z prolínání krve a z utrpení jiného národa.Často jsou to normální lidé,kteří byli svedeni na špatnou cestu a neví ani co dělají.Od chvíle, kdy jsme se narodili, až do chvíle, kdy zemřeme, se setkáváme s terorizmem.Tací lidé tu jsou a stále budou.

Člověk je velice vynalézaví a chce si co nejvíce zpříjemnit život a kvůli této vlastnosti jde neuvěřitelnou rychlostí vývoj vpřed.Žijeme přece v moderní době jak by tomu asi jinak mělo být.Je to doba počítačů,automobilového průmyslu a stále lepšího vývoje internetu a dalších věcí. Internet je všude přítomná síť umožňuje dostat se k jakékoliv informaci z jakéhokoliv kouta země. Člověk má tolik možností získat informace že je nemůže ani všechny vstřebat jsou to informace nezbytné, ale i informace zbytečné.Mobilním telefonem se zkvalitnila komunikace mezi lidmi. Co se vlastně skrývá pod pojmem moderní?Člověku pomáhají nové technologie nové doby. Autem se člověk dostane kamkoliv rychleji, o letadle je tam hned.Modernizace zasáhla nás všechny a věci,které jsou užitečné tak i méně užitečné.Zasáhla také přírodu,která je plná divů a záhad. Člověk může všude vidět něco pozoruhodného, neobvyklého, tajemného,ale také se musí brát na ni ohled.Jednou velkou nevýhodou je,že zasáhla také životní prostředí teď je nejvíce aktuální bych řekl neuvěřitelné rychlé tání ledovců možná mnozí si to zatím moc neuvědomujeme nebo nepřipouštíme,ale mělo by se z tím něco dělat nebo za několik desítek let nebude dostatek pitné vody,zaplaví se mnoho ostrovů a už bude pozdě s tím něco dělat.Měli by se zavést ekologičtější auto a mnoho dalších opatření."

Poznámka

Práce obsahuje velké množství chyb.

PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x47dbe7acdd21c.zip (6 kB)
Nezabalený formát:
Zivot_v_21_stoleti_uvaha.doc (32 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse