Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Ctenarsky-denik.cz > Slohove práce > Domov - úvaha

Domov - úvaha


Kategorie: Úvaha

Typ práce: Slohove práce

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce se zabývá úvahou na téma domov. Autorka zodpovídá na 3 základní otázky - co považuji za domov, co bych změnila v prostředí, kterému říkám domov a jaký domov chci vytvořit svým dětem. Práci uzavírá citát Christiana Morgensterna.

Obsah

1.
Co považuji za domov
2.
Co bych změnila v prostředí, kterému říkám domov
3.
Jaký domov chci vytvořit svým dětem
4.
Citát Christiana Morgensterna

Úryvek

"DOMOV

Účelem této práce je podle mého názoru položit si tyto tři otázky: ,,Co považuji za domov?“ ,,Co bych změnila ve svém prostředí, kterému říkám domov?“ a ,,Jaký domov chci vytvořit svým dětem?“ Každou tuto otázku chci zodpovědět zvlášť i když spolu souvisí.
Za domov považuji náš byt, ve kterém žiji se svými rodiči. Nepatří tam pouze sedačka, má postel, lednice, vana a nějaký ten obraz. Patří tam především má rodina. Rodina, které věřím a mám v ní plnou důvěru. I když to tak vždy nevypadá, mám je moc ráda. Tím myslím rodiče i ostatní členy rodiny, kteří občas přijdou na návštěvu. I když se doma často hádáme, ať už kvůli hloupostem nebo důležitým věcem, mám je ráda.
Ve svém domově bych neměnila nic, dokonce ani tyto hádky, které jsou mnohdy nepříjemné. Věřím, že vše zlé je k něčemu dobré a tudíž i tyto hádky mají v sobě něco dobrého. Možná právě tyto hádky náš drží pospolu v našem společném domově.
Domov, který chci vytvořit svým dětem, by podle mého názoru měl být o mnoho lepší, než je ten můj. Samozřejmě si na svůj nestěžuji, ale podle mě se každý rodič snaží dát svému dítěti to nejlepší.
Myslím že člověk bez domova a bez zázemí rodiny je chudák, kterého lituji a myslím, že mám štěstí, že mám rodinu a domov.
Celou tuto práci bych chtěla uzavřít pravdivým citátem Christiana Morgensterna: ,,Domov není místo, kde bydlíš, ale místo, kde ti rozumějí.“

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x46f2585c438a6.zip (5 kB)
Nezabalený formát:
Domov.doc (27 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse