Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Ctenarsky-denik.cz > Slohove práce > Moderní závislosti - úvaha

Moderní závislosti - úvaha


Kategorie: Úvaha

Typ práce: Slohove práce

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Tato úvaha je věnována moderním závislostem, především na internetu a gamblerství. Zamýšlí se, proč je současná generace závislá na internetu a objasňuje, jak snadno člověk podlehne závislosti.

Obsah

1.
Úvod
2.
Závislost na internetu
2.1
Dopis versus SMS
3.
Gamblerství
4.
Závěr

Úryvek

"Každý člověk je na něčem závislý. V dnešní době se mluví o drogách, alkoholu a cigaretách. Ale to není zdaleka vše. Je toho více, celý život jsme na něčem závislí a začíná to už od narození.
Internet, sociální sítě, televize, mobilní telefon a další závislosti, které na nás číhají na každém rohu. Získat závislost na Internetu není nic složitého. Po pár měsících si najdete postup jak co nejrychleji zkontrolovat, aktualizovat a navštívit webové stránky. Je nemožné začít den bez návštěvy oblíbených blogů a webových stránek. Během dne tento postup opakujete co každou volnou pracovní chvíli, polední pauzu a před koncem pracovní doby ještě jednou, aby vám něco neuteklo mezi odchodem z práce a příchodem domů. Hodně lidí se závislost na Internetu nedokáže přiznat. Upřímně, dá se žít bez Internetu? Těžko říct. Před dvaceti lety lidé dokázali žít bez Internetu a dalších technických vymožeností, jenže postupem doby nároky lidí stoupaly a počítač se stal součástí každodenního života. V dnešní době by bez počítačů a připojení nemohla pracovat většina firem po celém světě. Pro mnoho mladých lidí je rutina přijit ze školy, odhodit tašku pod stůl, zapnout počítač a do noci hrát počítačové hry, které vlastně ani nemají smysl. Zabít co nejvíce protivníků, to je cíl většiny her."

Poznámka

Práce obsahuje pravopisné chyby.

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4d77ccb6b543e.zip (9 kB)
Nezabalený formát:
Moderni_zavislosti_uvaha.doc (33 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse