Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Celoživotní vzdělávání: Titul MBA je pro každého manažera

Seminárky.cz

Vzdělávat se je potřeba celoživotně. Dříve to tolik nutné nebylo, ale dnes jsou zejména na vedoucí pracovníky kladeny stále vyšší nároky. S nástupem moderních technologií se také spousta věcí velmi rychle mění a kdo s nimi chce držet krok, musí neustále sbírat nové informace. V oblasti managementu to platí taktéž.

Zástupci středního a vrcholového managementu, podnikatelé, zaměstnanci státní správy. Ti všichni a mnozí další mohou využít výhod, které jim nabízí moderní online studium MBA. V posledních letech se jedná o obrovský hit. Přišel k nám ze zahraničí, kde je titul MBA běžně uznávaný. V ČR se sice nebere jako akademický, nicméně zaměstnavatelé si ho váží. Vědí totiž, že absolvent MBA se neučil jen nudná fakta zpaměti, ale pracoval na tom, aby nabyté znalosti dokázal využít v praxi. Přesně takové totiž studium MBA je.

Učíte se věci, které skutečně využijete

Studium MBA je ve srovnání s jinými formami vzdělávání netypické ze dvou důvodů. Tím prvním je způsob, jakým je výuka koncipovaná. Mnoho škol se řídí zahraničními standardy, například prestižní European School of Business Management SE (ESBM) spoléhá na Oxfordský model studia. Druhou netypickou vlastností je možnost studovat kdykoliv a odkudkoliv. Počítá se totiž s tím, že se do studia pustí manažeři, kteří musí zvládat pracovní povinnosti a mnohdy i starosti o rodinu. Z toho důvodu se většina výuky realizuje online formou samostudia, během ročního vzdělávacího cyklu se konají pouze čtyři osobní schůzky, a to vždy o víkendu.

Studium MBA na ESBM je možné započít kdykoliv během roku, zájemci si taktéž sami sestavují svůj studijní plán. Veškeré potřebné materiály mají k dispozici online, mohou i komunikovat s lektory, případně se spolužáky. Absolventi studijního programu MBA si obvykle pochvalují právě to, s kolika zajímavými lidmi se na škole setkali. Ze statistik ESBM rovněž vyplývá, že většina z nich díky nabytým znalostem získala lepší pozici a vyšší plat.

 

datum: 01.06.2017 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse