Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Prodejte učebnice v bazaru a ušetřete na nákupu pomůcek

Seminárky.cz

Vzdělávání ve státních školách je u nás sice bezplatné, ovšem to neznamená, že by vás chození do školy nic nestálo. Každé dítě potřebuje aspoň základní školní výbavu, a to nehledě na stupeň studia. Vysokoškolák sice neužije vodovky a bačkůrky, zato si musí pořídit třeba vědeckou kalkulačku. A všechno tohle jsou nemalé výdaje.

Školní potřeby musí mít každý, kdo navštěvuje základní, střední a nejspíš i vysokou školu. Nejpřísnější je rozhodně situace na základní škole, tam dostanou děti seznam nutných pomůcek a maminky jim je prostě musí pořídit. Nakonec se pak stává, že s voskovkami malují dvakrát a pastely ani nepoužijí. Zbytečně vyhozené peníze.

Prodejte nepoužívané věci

Jestliže máte doma nějaké takové nevyužité věci, případně třeba učebnice, které jsou ještě v dobrém stavu, předejte je dál. Využijte inzerce zdarma a nabídněte je v online bazaru. To by bylo, aby se v celé ČR nenašel nikdo, kdo by měl zájem.

Bazarový prodej je obecně skvělou příležitostí, jak se zbavit věcí, které vám jen leží doma nepoužívané. Proč je dále skladovat? Dnes je trendy minimalismus. Využijte bazar hraček, prodejte nenošené oblečení, zbavte se skateboardu a lyží, z nichž jste už vyrostli.

I vy můžete nakoupit levně

Až budete nabízet školní potřeby v dětském bazaru, rovnou se porozhlédněte, zda neobjevíte něco, co by se vám hodilo. Vždyť bazarového prodeje lze skvěle využít i z druhé strany – nakoupíte si zde levné vybavení do nového školního roku. Samozřejmě nemusí jít jen o nákupy do školy. Hodně hezkých věcí obsahuje třeba kojenecký bazar. Miminkům nakoupíte krásné dupačky a oblečení, z nějž vyrostou mrknutím oka, aniž by jej stihla nějak poškodit. Proč jej pak nepředat dál? Nakupováním věcí z druhé ruky podstatně ušetříte, navíc ulevíte přírodě. Neustálé nakupování dalších a dalších věcí je nešetrné. Měli bychom plně využívat každý výrobek, dokud je použitelný.

 

datum: 13.09.2018 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse