Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Učte se spíše anglické fráze než slovíčka. Ušetříte si čas!

Seminárky.cz

Učení se cizího jazyka pomocí anglických frází se považuje za jedno z nejlepších, nejefektivnějších, a hlavně nejjednodušších. Proč?

Klasická, běžná výuka probíhá tak, že si otevřete knihu a jako první se naučíte výslovnost jednotlivých písmen. Pokračujete na první kapitolu a začínáte se učit první základní jednoduchá slovíčka, která později začínáte ukládat do lehkých, nepříliš komplikovaných vět.

Abyste vytvořili alespoň základní větu, musíte už mít trošku nastudované základní časování sloves, abyste nemluvili v infinitivu, a pomaličku začínáte mít přehled o časech. Mohlo by se zdát, že vytvořit smysluplnou větu a vyjádřit alespoň základní myšlenku nemůže být nic složitého, opak je však pravdou.

Na začátku ještě nemáte zafixovaná v paměti všechna důležitá anglická slovíčka, a tím pádem musíte nad nimi přemýšlet a dlouho si je vybavovat, abyste vůbec vytvořili nějakou jednoduchou větu. To dá zabrat.

Proč je učení se pomocí anglických frází jednodušší

Anglické fráze, které by vám měly pomoci při studiu anglického jazyka, jsou koncipovány tak, aby obsáhly všechny oblasti lidského života. A pokud ne úplně všechny, tak určitě ty, které jsou pro člověka nejdůležitější. Abyste po jejich nastudování uměli domluvit a zařídit si vše, co ke svému životu nutně potřebujete.

Jednoduše se naučíte celé věty, zafixujete si je v hlavě. Ne slova, která byste museli později pracně spojovat, ale kompletní fráze, které prostě využijete přesně ve chvílích, kdy to bude vhodné. Vaše vyjadřování se bude plynulé, rychlé, a hlavně i gramaticky správně. Chce to skutečně pouze jedno. Musíte se je naučit nazpaměť a procvičovat si je, dokud se vám vryjí do paměti tak hluboko, že je budete umět zopakovat kdykoli to bude nutné a vhodné.

Co to vlastně ty anglické fráze jsou

Fráze se definují se jako ustálené spojení slov, které se běžně používá a o kterém je všeobecně známo, co znamená a vyjadřuje. Fráze může být i něco, co na první pohled nedává žádný smysl, ale přesto lidé, kteří ji používají, přesně vědí, co vystihuje.

Mezi anglické fráze můžeme zařadit i souvětí, které vznikaly dávno v minulosti. Pocházejí od našich předků a vyjadřují skutečnosti, jevy a fakta, které lidé v minulosti pozorovali a dokázali si odvodit od některých dlouhotrvajících a periodicky se opakujících jevů. Patří sem přísloví, rčení, dokonce i pranostiky. Některé jsou poměrně jasné, k některým, abychom je vůbec dokázali pochopit, bychom často potřebovali vyjádření a vysvětlení od etnologické.

V jakých situacích se dají anglické fráze použít

Jak již bylo zmíněno, prakticky ve všech. Jazykové školy i online kurzy, které mají v nabídce i výuku pomocí zažitých frází a větných konstrukcí, se nespecializují pouze na určité sféry nebo oblasti. I učení frází probíhá postupně od nejjednodušších až po ty složitější. Samozřejmě, že pokud jste začátečník, nezačnete se učit hned slovní spojení týkající se jaderné fyziky. Naučíte se pozdravit, představit se. Dokážete svému partnerovi v diskusi říci, že jste rádi, že ho opět vidíte a že se budete těšit na další setkání.

Díky anglickým frázím se již po prvních lekcích si budete moci například v obchodě vyžádat chléb a dvacet deka šunky. Budete vědět, jak říct prodavačce, že nemáte drobné a že chcete platit kartou. Lékaři dokážete říci, že vás bolí hlava, případně jiná část těla, policistovi zvládnete popsat, jak se vám stala nehoda.

Budete vědět, jak se zeptat na cestu, jak zjistit, kterým dopravním prostředkem se dostanete přesně tam, kam se dostat chcete, kde se nachází hlavní nádraží a jak a kde se vlastně kupují lístky na hromadnou dopravu.

Pomocí těchto ručně vybraných frází v angličtině se rychle a efektivně dokážete naučit všechny základní a jednoduché věci, které jsou však mimořádně důležité na to, aby se váš život nebo možná jen dovolenkový pobyt v cizí zemi stal jednodušším.

 

 

datum: 22.05.2019 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse