Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Toužíte po změně? Rekvalifikační kurzy v Ostravě přes úřad práce pro začátečníky vám pomohou nastartovat novou kariéru

Seminárky.cz

Přišli jste o práci a nemůžete najít uplatnění s odpovídajícím platovým ohodnocením ve svém oboru? Nebo vás přestalo současné zaměstnání naplňovat? Pak je na místě prohlédnout si nabídky na pracovním trhu a promyslet si, čemu byste se chtěli v budoucnu věnovat. Pomoci vám mohou rekvalifikační kurzy, díky kterým lze rychle získat zcela novou kvalifikaci. S jejich financováním vám navíc může pomoci úřad práce.

Rekvalifikační kurzy v Ostravě přes úřad práce pro začátečníky jsou řešením pro každého

Bojíte se pustit na zcela neznámou půdu, ale nemáte jinou možnost? Nemějte žádné obavy. Rekvalifikační kurzy v Ostravě jsou koncipovány tak, že je zvládnou i naprostí začátečníci. Nezáleží na tom, kolik vám je let a v jakém odvětví jste doposud působili. Stačí věnovat studiu dostatečné úsilí a zanedlouho získáte zbrusu novou specializaci. Přihlásit se mohou uchazeči o zaměstnání v evidenci úřadu práce, tatínkové a maminky na rodičovské dovolené i ti, kteří jsou zaměstnaní, ale jejich práce je přestala naplňovat.

Vyberte si zaměření, které vás bude bavit. Zároveň však zohledněte i poptávku na pracovním trhu

Až si budete vybírat ten pravý rekvalifikační kurz, vycházejte jak ze svých představ, tak i z reálné situace. Důležité samozřejmě je, aby vás obor zajímal. Současně je ale třeba, abyste se také stali atraktivními pro zaměstnavatele. Jen tak snadno a brzo získáte pozici se zajímavým ohodnocením. Nemusíte se přitom stát zručným řemeslníkem nebo specialistou v některém z technických oborů. Těch je sice v Česku dlouhodobě nedostatek, vysoce žádaní jsou však i pracovníci se znalostmi marketingu, účetnictví a personalistiky. Navíc se jedná o kancelářské profese, jejichž velkou výhodou bývá pracovní doba příznivá i pro rodiče malých dětí. Často je navíc možné částečně přizpůsobit úvazek možnostem zaměstnance. V těchto oborech také snáze najdou uplatnění i lidé se zdravotními omezeními, čerství absolventi nebo dříve narození.

Na jaké rekvalifikační kurzy v Ostravě přes úřad práce pro začátečníky se lze přihlásit?

Pokud bydlíte v Ostravě nebo jejím okolí, můžete se zapsat do některého z akreditovaných kurzů. V nabídce najdete online marketing, mzdové i podvojné účetnictví, daňovou evidenci, personalistiku i kombinaci těchto oborů. Rekvalifikační kurzy v Ostravě přes úřad práce pro začátečníky si navíc nemusíte platit sami. Úřad práce vám může cenu proplatit, pokud kurz zdárně absolvujete. Samozřejmě se ale můžete zapsat i jako samoplátce.

Jak dlouho trvají rekvalifikační kurzy v Ostravě přes úřad práce pro začátečníky?

Záleží na tom, jaký konkrétní kurz si vyberete. Například mzdové účetnictví se základy personalistiky absolvujete již za šest týdnů, online marketing za dva měsíce. Účetnictvím a daňovou evidencí současně se budete zabývat po dobu 4 měsíců. Kolik času a energie jste ochotni do svého rozvoje investovat záleží jen na vás, případně na vaší dohodě s pracovníkem či pracovnicí úřadu práce. Vždy si dobře zvažte, kolik úsilí jste ochotni svému profesnímu růstu věnovat. Láká-li vás profesní dráha účetní, ale bojíte se, že vás uprostřed delšího kurzu opustí odhodlání, vyberte si raději ten kratší se zaměřením na mzdy a personalistiku. Bude-li vás problematika bavit, vzdělání si je možné rozšířit i v budoucnu. A patříte-li naopak mezi pilné studenty, směle se vrhněte do časově náročnějšího kurzu.

Můžete se zapsat do rekvalifikačního kurzu, i když nežijete v Ostravě?

Láká vás rekvalifikace, ale do Ostravy to máte daleko? Rekvalifikační kurzy přes úřad práce probíhají na území celé České republiky. Přihlásit se můžete nejen v Ostravě, ale také v Praze, v Brně, v Bruntále, v Českých Budějovicích, v Karlových Varech, v Kyjově, v Kolíně, v Olomouci, v Plzni, v Uherském Brodě, v Ústí nad Labem, ve Zlíně i v dalších městech. Drtivá většina zájemců tak může navštěvovat akreditovaný rekvalifikační kurz přes úřad práce v místě bydliště nebo v přijatelné dojezdové vzdálenosti. A pokud to přece jen máte příliš daleko, je tu řešení v podobě rekvalifikačních kurzů online.

 

 

datum: 18.10.2021 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse