Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

I u seminárek musíte myslet na pravopis

Seminárky.cz

Známe to nejspíše každý. Ve škole nám zadají seminární práci, my se s ní několik dní pachtíme a co se stane? Zadavatel není spokojený, prý, že je v ní příliš pravopisných chyb. Chybí tam čárky, špatné koncovky i/y a další nešvary. Mohli byste nad tím mávnout rukou.

Jenže pravopis a gramatika se s vámi potáhne celý život. Školní diktáty a seminárky „vem čert“. Jenže jak na budoucího zaměstnavatele bude působit životopis s pravopisnými hrubkami? No samozřejmě, že špatně. Máte několik možností:

  • Nechat si všechny texty kontrolovat od korektora (nákladné)
  • Naučit se pravopis od učitele/doučujícího (středně nákladné)
  • Naučit se pravopis svépomocí (nejméně nákladné).

Jakou cestu bude volit student, který má vždy hluboko do kapsy a počítá každou korunu, která mu projde peněženkou? No samozřejmě tu třetí.
Může se učit starším způsobem: koupit si papírové cvičebnice, pravidla českého pravopisu a drtit se a drtit se. Nebo zkusit modernější způsob – on-line výuku. Například na českém projektu Pravopisně.cz.


Pro on-line cvičení nepotřebujete už tužku a papír. Můžete procvičovat jednoduše a rychle přímo na monitoru počítače. A to kdykoliv. Doma, ve škole, na cestě. Stačí mít připojení k internetu. Dělá vám problémy psaní velkých písmen? Nevíte, jestli babyka patří mezi vyjmenovaná slova? Stačí pár vteřin a budete vědět první i poslední z pravopisu.

Pro procvičení pravopisu/gramatiky si můžete vybrat hned z několika typů cvičení a testů. Každý má něco do sebe a dohromady vás komplexně naučí používat náš rodný jazyk. Přesněji jeho psanou podobu. A to s nulovými náklady. Kdo by o to nestál?
 

datum: 30.01.2013 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse