Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Chcete se dostat na vysokou školu? Nepodceňte přípravu!

Seminárky.cz

Už máte jasno v tom, že po střední budete pokračovat ve studiu na vysoké škole? Buďte opatrní, abyste kvůli neúspěchu nemuseli další rok i více čekat nebo místo svého vysněného oboru nenastoupili na náhradní obor či školu, která vás vůbec neláká. Přípravný kurz je způsob, jak nenechat nic náhodě a své šance při přijímacím řízení zvýšit až 3x.

Ačkoli na vysoké školy nastupuje nyní již velké procento maturantů, školy zdaleka nepřijímají každého a zvláště u žádaných oborů si budete muset své místo vybojovat. Svědčí o tom šance na přijetí při letošním přijímacím řízení:

  • Medicína: od 19 %
  • Psychologie: dlouhodobě pod 20 %
  • Právo: od 18 %
  • Policejní akademie: pro civilní uchazeče cca 12 % 

(statistiky ÚIV za rok 2012 http://dsia.uiv.cz/vysluch12.html, údaje z přehledu podaných přihlášek přijímací řízení 2013/2014 www.polac.cz)

Příprava v nultém ročníku nebo semestrálním kurzu

V přijímacím řízení se „utkáte“ s mnoha dalšími studenty, kteří mají ze školy podobné znalosti jako vy – nespoléhejte proto jen na to, co si odnášíte z hodin nebo se učíte k maturitě. Skutečný náskok získáte přípravou, která jde hlouběji než středoškolská látka a soustředí se už více na to, co se učí na vysoké škole. Takovou vám poskytnou přípravné kurzy. Že je příprava ve specializovaném kurzu efektivnější než samostudium, vyplývá i ze závěrů médií. Účastí v kurzu zvýšíte šanci na přijetí až 3x oproti průměru populace. Čím to je?

Lektory – v kurzu se potkáte s absolventy příslušných oborů, případně se studenty posledních ročníků. Dozvíte se o záludnostech vyšších ročníků, informace o vyučujících i vlastním oboru.

Jste ve skupině lidí se stejnou motivací, pracujete s materiály určenými přímo pro dané přijímačky: pokud se účastníte výuky a připravujete se i doma, je tedy logické, že máte náskok před ostatními.

Další bonus je, že se nachystáte i na přežití v prvním ročníku. Vyzkoušíte si přednášky, cvičení, domácí přípravu a samostudium – možná při kurzu zjistíte, že vysoká škola není nic pro vás a ušetříte spoustu let :)

Naše kurzy nejsou přednáškou pro 100 studentů, ale ve skupinách do 30 studentů – tak máte prostor na zpětnou vazbu, dotazy a individuální přístup.

Vybrat si můžete různé typy kurzů. Nejintenzivnější přípravu představuje nultý ročník – probíhají od podzimu až do jara, lze také absolvovat semestrální kurzy (zimní semestr – podzim/zima, letní semestr zima/jaro) nebo se účastnit jen vybraného bloku (například biologie nebo chemie).

Pořádáme kurzy již 15. rokem, zahajujeme v říjnu v Praze, Brně a Ostravě. Přihlásit se můžete do přípravných kurzů psychologie, medicíny, práva, ekonomie, žurnalistiky, humanitních věd či k přípravě na Policejní akademii, připravit se můžete také k maturitě z matematiky, češtiny, angličtiny nebo němčiny.

Pokud tedy chcete pro svou přípravu udělat maximum, přihlaste se co nejdříve!

Další tipy a triky pro přípravu

Knihy: Skripta a publikace pro přípravu vydávají jednotlivá nakladatelství i samotné školy. 95% všech knih pro přípravu seženete zde.

Testy z minulých let: Najdete je na stránkách jednotlivých kateder a fakult, občas je to detektivní práce. Přehled těch nejžádanějších si můžete zdarma stáhnout tady.

Další zdroje na internetu: Vypracované zkouškové otázky, záznamy z přednášek nebo hotové maturitní otázky či čtenářský deník: na internetu je najdete v různé kvalitě. Kontrolované a autorizované práce seženete i u nás na www.Seminarky.cz a www.Ctenarsky-denik.cz.

Pokud vás zajímají náplně přijímaček, podrobné popisy oborů nebo přehled dnů otevřených dveří, najdete je aktualizované na www.VysokeSkoly.com.

Rady jak se dostat na nejžádanější obory, jak je to se statusem studenta a další si můžete přečíst zde www.KamPoMaturite.cz a na www.Casopis.KamPoMaturite.cz.

datum: 16.09.2013 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse