Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Stipendium od nadace Tomáše Krska, aneb studium na věhlasných zahraničních univerzitách pro desítku nadaných studentů

Seminárky.cz

V roce 2011 byla Tomášem Krskem, spolumajitelem strojírenského giganta Škoda Transportation, a jeho manželkou Martinou založena soukromá nadace, jež každoročně poskytuje deseti nadějným studentům podporu při studiu na zahraničních univerzitách. Jedna z hlav Škody Transportation totiž chápe, jak je vzdělání důležité, a rozhodl se proto české studenty podpořit.

„Smyslem nadace je dát studentům možnost svobodné volby a vybrat si školu podle svých představ nehledě na to, jak vysoké je škol.

Pochopitelně doufáme, že se dříve nebo později vrátí domů a získané zkušenosti uplatní v Česku,“ popisuje Tomáš Krsek. „Zahraničních zkušeností získají stipendisté jistě dostatek, protože nadace podpoří ty, kteří budou přijati na postgraduální studium na nejlepších světových univerzitách, jmenovitě například Princeton, Oxford či Cambridge“.

Nadace Tomáše Krska uděluje studentům roční stipendium

Nadace uděluje studentům roční stipendium, které pokryje náklady na školné i studentský život v zahraničí. S žádostí o stipendium se na nadaci může obrátit kdokoliv, kdo byl úspěšně přijat ke studiu na určitou prestižní školu.

„Kromě potvrzení o přijetí požadujeme po studentech doložení čestného prohlášení, že majetkové poměry jejich rodin jim financování studia na prestižní škole neumožňují. Dále musí každý uchazeč o stipendium poslat životopis a také esej, ve které uvádí důvody, proč chce na vybrané univerzitě studovat a co přesně od studia očekává. Na základě těchto podkladů pak vybereme deset studentů, které v jejich cestě za vzděláním podpoříme,“ hovoří autor projektu Tomáš Krsek o podmínkách získání stipendia.

Celková suma, kterou manželé Krskovi z vlastního jmění na stipendijních programech ročně rozdají, se blíží k hranici deseti milionů korun. Oba však zároveň doufají, že svojí iniciativou ovlivní i další potenciální investory, kteří by mohli poskytnout ještě více prostředků pro možnost studia talentovaných studentů na jinak těžko dostupných zahraničních univerzitách.

Více informací o projektu naleznete na webových stránkách www.krsekfoundation.cz nebo ne emailu info@krsekfoundation.cz.

datum: 19.03.2015 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse