Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Proč si najít brigádu už ke studiu? Aneb rozdílné představy absolventů versus krutá realita

Seminárky.cz

Pracovní portál Fajn brigády vás přesvědčí, že najít si brigádu není jen tvrdá bezvýsledná dřina. Naopak - můžete si najít skvělé místo, kde potkáte spoustu nových lidí, naučíte se nové věci a hlavně - získáte zkušenosti do životopisu nebo rovnou možnost získat skvělou pozici na HPP po škole. Mrkněte se s námi na všechny důvody, proč by byla chyba nechat si utéct dobrou příležitost.

Proč si najít brigádu už ke studiu? Aneb rozdílné představy absolventů versus krutá realita

Pokud si říkáte, že jediný důvod, proč hledat brigádu už při škole, jsou vydělané peníze, tak si určitě přečtěte náš článek.  V této době je sice velká nabídka pracovních míst, ale ty opravdu dobře placené a zajímavé pozice jsou obsazeny velmi brzy a je po nich velká poptávka. Pokud vyžadují vysokoškolské vzdělání, tak to zaměstnavatel považuje za automatickou věc a titulem jej neohromíte. Čím tedy, pokud ne praxí? Mezi personalisty i samotnými majiteli firem nejsou dokonce výjimkou ti, kteří dávají přednost profesním zkušenostem před vzděláním, které se často ukáže být nepoužitelné v běžné pracovní realitě.

Jak uvažuje velká část studentů? Peníze nepotřebuji, dostávám dost od rodičů, proč bych si tedy měl kazit studentský život nějakým obracením hranolek... Když se ale podíváte na pracovní portál Fajn brigády, který má největší nabídku brigád v celé ČR, zjistíte, že už se dávno nenabízí jen přivýdělky ve fast foodech a call centrech, ale také spoustu administrativy, různých manuálních jednorázových brigád a úklidů, nabídek v nejrůznějších firmách a  obchodech. Navíc už zaměstnavatelé bývají mnohem vstřícnější než dříve k časovým možnostem studentů, takže nebývá problém domluvit si směny, aby to vyhovovalo školnímu rozvrhu. Na mnoha místech máte také možnost kariérního růstu, takže pokud získáte brigádu ve velké nebo mezinárodní firmě, je také možné, že už si po škole nebudete hledat práci, ale rovnou postoupíte na prestižní žádanou pozici z brigádnického postu.

V dnešní době není jen široký výběr mezi pracovními nabídkami, ale také velký počet vysokoškolských absolventů. Pokud se tedy budete snažit získat místo mezi populárními obory, jako je administrativa, marketing, online marketing, obchod a prodej a IT, se samotným titulem si už nevystačíte. Budete těžce získávat ty zkušenosti, které vaši progresivnější spolužáci už nejspíše dávno nabyli během studia. Buďte tedy raději mezi těmi šikovnějšími, kteří budou napřed. Z za pár let tak možná budete šéfovat těm, kteří si říkali "Nechce se mi někde stát u friťáku, to si radši užiju, dokud jsem mladý, pracovat pak budu celý život..."

Je možné, že nejdříve začnete s méně prestižní pozicí, ale o to snáze pak získáte lepší místo. Budete tak postupovat po jednotlivých příčkách pracovních pozic, proto je nejlepší na nic nečekat - a začít hned :-)!

 

datum: 11.10.2016 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse