Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Kam po maturitě: vyrazte na jazykový kurz v zahraničí

Seminárky.cz

Máte plné zuby maturity a na přijímačky nechcete ani pomyslet? Jazykový kurz v zahraničí není o biflování a nudě ve škole. Dostanete se na vyšší úroveň angličtiny nebo jiného jazyka, potkáte nové lidi, změníte prostředí a zažijete něco nového. Přečtěte si, proč se vydat na jazykový kurz, kam vyrazit, a jaký kurz zvolit.

Oblíbená místa pro výuku jazyků, jako je Londýn, Brighton nebo Malta, se o letních prázdninách rychle zaplňují. Pokud uvažujete o vzdálenějších destinacích (Austrálie, USA, Nový Zéland aj.), termín už dost hoří, hlavně kvůli zařizování víz a letenek. Proto jsme připravili několik bodů, které vám pomohou si ujasnit, zda skutečně vyrazit už letos, a co pro to udělat.

Proč vůbec jet

I v České republice najdete spoustu možností, jak procvičit cizí jazyky. Jako čerství maturanti se můžete zúčastnit jazykových táborů, zapsat se do individuálních nebo konverzačních kurzů, případně se přihlásit do letních intenzivních jazykových kurzů. Proč tedy vyrazit za jazykem do zahraničí?

  • Pobyt v cizojazyčném prostředí. Jste nuceni neustále komunikovat v jiném jazyce, zvyknete si na nejrůznější přízvuky, "přepnete" mozek, a trénujete slovní zásobu celý den.
  • Dostanete se do skupiny podobně motivovaných lidí, kteří mají stejný cíl - zlepšit se v jazyce.
  • Ve volném čase jste na dovolené. Exkurze, výlety, sportovní a společenské vyžití je k dispozici v organizované formě i spontánně - záleží jen na vás, jaké aktivity si vyberete.
  • Máte šanci dostat se k výuce obchodního či profesionálního jazyka nebo získání mezinárodních certifikátů v krátkém čase.
  • Jedete sami. Vyzkoušíte, zda byste zvládli třeba Erasmus nebo studium v zahraničí.
  • Jiný kraj, jiný mrav. Poznáte cílovou zemi, nové lidi, potkáte se s národnostmi, jejichž země znáte jen z hodin zeměpisu nebo cestopisných dokumentů.

Destinace

Chcete se rozmluvit a vylepšit úroveň jazyka? Nebo zvolíte úplně novou řeč? Kromě zatím nejoblibenější angličtiny můžete vybrat němčinu, francouzštinu, italštinu, ale třeba i čínštinu, japonštinu a další jazyky. Nemusíte zůstat jen v Evropě, v nabídce agentur a jazykových škol najdete USA, Kanadu, Nový Zéland, Austrálii, Asii i Latinskou Ameriku. 

Rozsah výuky

Intenzita výuky je na vás. Základní kurzy se pohybují v rozsahu kolem 4 vyučovacích hodin denně, což vám nechává dost prostoru na odpočinek a volnočasové aktivity. Standardní kurz počítá s cca 26 hodinami týdně, intenzivní a specializované kurzy (obchodně/profesně orientované nebo zaměřené na získání jazykových certifikátů) vám zaberou 6 - 7 hodin denně. Minimální délka pobytu začíná na 2 týdnech, čím delší pobyt, tím větší pokrok v jazyce. 

Obecné nebo specializované?

Začátečníci a mírně pokročilí asi zvolí spíše obecné programy, pokud patříte mezi pokročilé, může vás zajímat konkrétní zaměření na obchodní angličtinu či jiné profese, případně získání certifikátů CE, IELTS nebo TOEFL. V ideálním případě si můžete hodiny namixovat podle svých potřeb a zájmů.

Cesta a praktické záležitosti

Zahraniční jazykové pobyty si zvládnete zařídit i sami, bude vás to ale stát hodně času a zařizování. Jazykové školy, které mají kanceláře jak v České republice, tak v zahraničí, jako např. mezinárodní vzdělávací organizace EF Education First, mají s vysíláním studentů do zahraničí své zkušenosti, poradí vám s výběrem, přípravou i odjezdem. A v případě potíží vás v tom nenechají plavat.

Které body si ověřte:

  • Co přesně cena obsahuje
  • Kolik studentů bude ve skupině
  • Můžete si výuku sestavit - alespoň částečně - podle vlastních potřeb, nebo je pevně daná?
  • Mezinárodní certifikáty
  • Reference
  • Akreditace uznávanými organizacemi (např. British Council)
  • Jaká je orientační výše kapesného na fakultativní program, vstupy, jídlo, případně další náklady?

 

datum: 20.04.2017 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse