Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Virtuální sídlo: I malé firmy mohou mít působiště v atraktivních lokalitách

Seminárky.cz

Pokud se v blízké době chystáte začít podnikat, jistě vás zajímá, jaké máte možnosti z hlediska sídla, v němž bude vaše firma oficiálně působit. Jedním za zajímavých řešení je zajištění virtuálního sídla společnosti.

Každá firma musí mít své sídlo

Sídlo firmy je vyžadováno zákonem. Každá společnost a podnikatel (OSVČ) musí kromě názvu a dalších náležitostí uvádět přesnou adresu svého sídla. Zatímco v minulosti šel tento problém vyřešit prakticky jen tak, že jste si někde pronajali či rovnou koupili klasickou kancelář, případně jste jako sídlo uvedli adresu svého trvalého bydliště, dnes zákon umožňuje využít takzvané virtuální sídlo firmy.

Jak funguje virtuální sídlo společnosti?

Jde v podstatě o to, že si pronajmete určitou konkrétní adresu, na níž bude vaše společnost oficiálně sídlit. Nemusíte zde ale mít reálnou kancelář. Stačí, když si zajistíte příjem pošty, případně i další služby, mezi něž se řadí třeba přesměrovávání hovorů nebo i další služby – recepční, možnost pronájmu zasedacích a konferenčních místností apod.

Hlavní výhody služby

Virtuální sídlo firmy má několik zásadních výhod. Oproti pronájmu reálné kanceláře vás vyjde na zlomek ceny, obvykle se dá zajistit za pouhé stovky korun měsíčně. Jde tak o skvělou službu hlavně pro začínající podnikatele, kteří nemají tak velké množství finančních prostředků, aby si mohli dovolit skutečné sídlo.

Velkou předností takovéto služby je i fakt, že si jako podnikatelé můžete dovolit mít oficiální sídlo klidně i v centru velkého města. Zdaleka nejoblíbenější jsou virtuální kanceláře a sídla v Praze, dále pak v Brně a Ostravě. Například i na Praze 1 můžete mít sídlo za pár set korun měsíčně.

Pokud máte zájem o pronájem virtuálního sídla, více informací se dozvíte ZDE.

 

datum: 21.04.2017 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse