Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

DBA je nejvyšším manažerským vzděláním. Kde jej získat?

Seminárky.cz

Slyšeli jste už o studiu MBA? V posledních letech u nás popularita tohoto celoživotního manažerského vzdělávání, které k nám přišlo ze zahraničí, stoupá. Málokdo už ale ví, že se jedná o střední stupeň vzdělání a existují i nižší a vyšší formy. Tou nejvyšší, jakou je možné získat, je titul DBA.

BBA, MBA, DBA. Přesně v tomhle pořadí lze vystudovat tři studijní programy určené lidem pohybujícím se oblasti managementu, již chtějí rozšířit své znalosti. Za určitých podmínek lze ale přeskočit rovnou na vyšší stupeň. Nejvyšší možné studium DBA (Doctor of Business Administration) je určeno absolventům MBA programu a vysokoškolského studia (Ing./Mgr.) s aspoň pětiletou manažerskou praxí.

Neakademický titul má své výhody

Tituly BBA, MBA a DBA u nás nejsou uznávány jako akademické, firmy je přesto často vidí daleko raději než Ing. či Mgr. U uchazeče o zaměstnání, který má za sebou studium DBA, si totiž mohou být jistí tím, že je to člověk, co je ochotný na sobě pracovat a vylepšovat své znalosti ve volném čase. Zpravidla to pak náležitě finančně ocení.

DBA titul lze skutečně vystudovat ve volném čase. Studium je určeno lidem, kteří pracují. Bez problémů jej zvládají i ženy, co se musí současně starat o rodinu. Většina studia probíhá v samostatné režii studenta, avšak několik hodin je potřeba absolvovat osobně ve formě lektorských setkání. Přece jenom se jedná o náročnější studium.

Cestu k úspěchu nabízí pražský Business Institut

Studium DBA v Praze nabízí Business Institut EDU a.s., instituce kde se dá vystudovat také BBA a MBA. Program DBA je u nich rozdělený do třech modulů, přičemž v každém z nich je potřeba absolvovat jedno lektorské setkání po třech vyučovacích hodinách. Studium je zakončeno zpracováním závěrečné práce a jejím obhájením před tříčlennou komisí.

Chcete zvýšit svoji cenu na trhu práce? Studium DBA v Business Institutu započíná vždy v březnu a říjnu.

 

datum: 16.08.2017 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse