Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Studentské problémy: Jak vyčistit obal na mobil?

Seminárky.cz

Při čištění mobilu nezapomeň ani na obal. Na přístroji i na samotném krytu je sedm krát více mikrobů, než na záchodovém prkénku. Mysli na to vždy, když bereš mobil do ruky.

 

Zdroj: Archív autora

Bereš si svůj mobil na záchod? No tak už to radši nedělej. Mobil a obaly na mobil jsou totiž semeništěm nejrůznějších mikroorganismů. Podle nejnovějších studií je jich na něm dokonce sedm krát více než na záchodovém prkénku. Pokud se ale nemůžeš vzdát čtení nebo hraní při sezení na záchodě, tak si alespoň jednou za čas (spíše častěji) pořádně vyčisti mobil, a to jak samotný přístroj, tak obal, co na něm máš. Na samotný chytrý telefon existuje řada čistících hadříků a preparátů. Čistotě můžeš přispět  také výměnou tvrzeného skla nebo ochranné folie, pokud jsou už na mobilu delší dobu. Ale co s obalem na mobil, jak ho vyčistit tak, aby se nepoškodil, a bez zbytečné chemie?

Zdroj: Bigstock.com

Budeš k tomu potřebovat:

  • čistý bavlněný hadřík (řešením může být kousek staré plenky nebo utěrky),
  • mycí prostředek na nádobí rozpouštějící mastnotu,
  • jedlá soda,
  • starší kartáček na zuby.

Postup pro vyčištění klasického silikonového obalu

Studenti mají nejvíce v oblibě klasický gumový obal, který je levný a dokonale chrání telefon téměř ze všech stran. Na něj tak stačí kapka Jaru a bavlněný hadřík. Pomalu s nimi umyj celý obal a nezapomeň na všechny možné záhyby, rohy a okraje, kde se hromadí nejvíce špíny.

Jedlou sodu asi nemáš vždy po ruce, ale je to věc, která jde úplně jednoduše koupit i v malém obchůdku. Pokud ti tedy na obalu zbyly nějaké nečistoty nebo chceš, aby byl obal zase jako nový, udělej si z jedlé sody a trocha vody bílou pastu. Tu pak hadříkem nebo starším kartáčkem na zuby nanes na kryt a jemně rozetři. Při použití kartáčku, ale dávej pozor, aby se ti kryt nepoškodil.

 

Zdroj: Bigstock.com

Pokud tě teď sžírá strach z mikrobů, můžeš taky neustále nosit u sebe nějaké dezinfekční kapesníčky, které ti s jednoduchým čištěním pomohou i během dne. Ale pozor! Mysli na životní prostředí a jednorázové utěrky nesplachuj do záchodu, a ber na vědomí, že nejde o příliš ekologickou variantu čištění.

Že se ti do vyčištění obalu nechce? Jen si představ, jak se ti tam množí všechny ty potvory a raději se do toho hned vrhni. Ochrání to nejen tvoje zdraví, ale ještě je to velmi uklidňující činnost, která ti trochu utřídí myšlenky během zkouškového období.

 

datum: 24.06.2019 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse