Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Kam vyrazit na Erasmus? Tato 4 města byste neměli minout

Seminárky.cz

Láká vás vycestovat na semestr do zahraničí, ale nevíte, kam se vydat? Chtěli byste zažít na vlastní kůži studentský život i jinde ve světě? Inspirujte se naším článkem, který vám přiblíží 4 skvělé destinace na Erasmus.

Proč Amsterdam?

Nebudete mít problém se tu domluvit anglicky a pořádně se tak rozmluvíte. Při studiu tu snadno seženete brigádu, získáte další zkušenosti a seznámíte se s novými lidmi. Nemusíte řešit dojíždění do školy nebo do práce ani z okrajových částí, všude se snadno dostanete na kole. Vychutnáte si umění v místních galeriích, okolní přírodu z cyklistického sedla i vodní kanály z výletní lodi.

Tip: Vybrali jste si už zahraniční univerzitu pro nadcházející semestr? Až budete zařizovat vše potřebné ohledně financí, nespoléhejte se jen na výběr ze zahraničních bankomatů. Vezměte si s sebou také dostatečnou hotovost. Sledujte kurzovní lístek, který vám pomůže s aktuální situací směnných kurzů na trhu.

Proč Berlín?

Chcete konečně zdokonalit svou němčinu? Vyberte si moderní metropoli, která je centrem umění, hudby, ale také bohaté historie. Po městě se dostanete pěšky, metrem nebo i na kole. Přes mobilní aplikaci si půjčíte kolo jednorázově, ale i na více dní. Nemusíte se bát drahých cen za městskou dopravu – s kartou Semestr ticket máte jako student výhodné slevy.

Výhodou Berlína také je, že se sem dopravíte poměrně rychle. Jestliže zatoužíte některý víkend strávit s rodiči nebo přáteli, jednoduše sednete na autobus či vlak a za pár hodin jste doma na večeři.

Proč Bordeaux?

Bojíte se jazykové bariéry, ale chtěli byste poznávat krásy Francie? Nemusíte znát nutně dokonale francouzskou gramatiku, domluvíte se i anglicky. Francouzi jsou milí a ocení, když se budete učit, a nakonec s nimi občas promluvíte jejich rodilým jazykem. Zároveň se seznámíte s novými lidmi, ochutnáte místní speciality a obohatíte se o nové zkušenosti. Pokud hledáte menší univerzitní městečko, Bordeaux na jihozápadě Francie může být tím pravým pro studentský život. Jestliže se bojíte být úplně sami v neznámé zemi, nemusíte. I v malém přístavním městečku Bordeaux studují čeští studenti, kteří se vás rádi ujmou a se vším poradí.

Proč Stockholm?

Láká vás vyrazit do Skandinávie? Stockholm je místem s 18 univerzitami, které vám mohou otevřít nové možnosti vzdělávání a uplatnění na trhu práce v budoucnu. Bojíte se, kde na to vezmete peníze? Jako studenti Erasmu máte nárok na finanční podporu od Evropské unie, ve Švédsku dokonce navíc získáte jeden z nejvyšších finančních příspěvků, a to přes 500 euro. To vám pomůže pokrýt náklady za dopravu, ubytování i studijní materiály. Tento způsob podpory získáte i při žádosti o pracovní stáž. I zde si pořídíte zvýhodněné karty na dopravu, které využijete jak na metro, tramvaj, autobus, tak i na lodní přepravu po jednotlivých ostrovech. Jako student máte vstupy do místních muzeí či knihoven zcela zdarma.

Tip: Finanční příspěvky vám pokryjí dostatečnou část výdajů v rámci programu Erasmus, i tak si budete občas vybírat vlastní hotovost. Využijte proto bankovní účet, který vám dovolí v zahraničí vybírat zdarma. Například MONETA Money Bank nabízí založení běžného účtu s výhodnými podmínkami a bez poplatků při výběrech v cizí zemi. 

 

 

 

datum: 26.09.2019 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse