Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Místo na učení je základ. Jak ho správně uspořádat?

Seminárky.cz

Učení by mělo být především efektivní. Aby takové ale mohlo být, bude potřeba zajistit vhodné místo s dostatkem prostoru na vše potřebné, místo na kterém bude klid a správná atmosféra pro nasávání informací. Jak a kde si zařídit ideální místo na učení?

Efektivní učení je to, se kterým má většina lidí obvykle problém. Následkem toho se učí nesmyslně dlouhou dobu, protože neustále odbíhají od učebních materiálů, jsou roztěkaní a nemají klid.

Abyste byli schopni správně nasát všechny informace, potřebujete klidné místo, které ale nemáte spojené s odpočinkem! Mnozí tak dělají chybu, když se učí například v oblíbeném křesle či na sedačce v obýváku nebo rovnou v posteli.

Základem je stůl a pohodlná židle. Takové místo by mělo být, pokud možno, v nejklidnější části pokoje nebo bytu, oddělené od běžného denního ruchu. Místo na učení mějte vždy uklizené, aby vás nerozptylovaly věci, které s učením nesouvisí.

Na stole by tedy měly být pouze učební materiály, monitor od PC, klávesnice a myš, které můžete případně posunout stranou, pokud je nebudete potřebovat. Vyhněte se jakékoliv hudbě nebo rušivým elementům, takže na stole by neměl být ani mobil, který by vás lákal nahlédnout na sociální sítě.

Vedle stolu samostatně zajistěte dostatek úložného prostoru, které bude sloužit jen a pouze na potřebné učební materiály. Nedávejte k nim nic jiného, co by mohlo potencionálně odvést pozornost.

Místo na učení by mělo mít dobrý přístup k čerstvému vzduchu. Ve vydýchané místnosti nebude mozek dostatečně okysličený a nebude správně fungovat, což prodlouží dobu učení. 

Koutek na učení by měl být také osvětlen ideálně žlutým teplým světlem, kterého bude dostatek. Tedy nejlépe stolní lampičkou. Vyhýbejte se příliš chladnému světlu, které je náročné pro oči.

 

 

datum: 22.10.2019 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse