Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Soukromá vysoká škola: prohra nebo výhra?

Seminárky.cz

O soukromých vysokých školách panuje celá řada mýtů. Středoškoláci, kterým se nepodaří uspět při přijímačkách na státní vysokou školu, většinou na studium zanevřou nebo čekají na další rok, aby své štěstí zkusili znovu. Málokdo z nich zvažuje možnost, že by šli studovat na soukromou univerzitu. Důvod? Většinou neustále do kola omílané mýty, které ale rozhodně neplatí. Soukromá vysoká škola rozhodně není méněcennější než státní – a rozhodně není o kupování titulů.

Mýty, které rozhodně neplatí

Stále mnoho uchazečů o studium na vysoké škole žije v domnění, že soukromá vysoká škola je jen pro ty, kteří by se na státní nikdy nedostali, a kteří mají dost peněz na to, aby si vzdělání zaplatili a titul si koupili bez jakéhokoliv snažení. Tak tomu ale rozhodně není. Ani soukromou vysokou školu nevystudujete bez toho, aniž byste se biflovali, a stejně tak vás z ní můžou vyhodit, pokud nebudete prokazovat skvělé znalosti a úspěšně skládat zkoušky a zápočty. Soukromá vysoká škola se od té státní liší zejména v tom, že za státní neplatíte, ale zase na soukromé na vás čeká individuálnější přístup a modernější výukové pomůcky i prostředí.

Dálkové studium Praha VŠ

Abyste však nechtěli vzdát studium jen proto, že byste za něj museli platit a na to teď nemáte finanční zdroje, máte možnost, stejně jako u státních škol, zvolit i na těch soukromých dálkové studium. Přes týden tak můžete chodit do práce a budovat si úspěšnou kariéru a o víkendech získávat nové znalosti ve škole. A i když je nejoblíbenějším místem pro dálkové studium na VŠ Praha, rozhodně nemusíte studovat jen zde, ale můžete si vybrat i jiné město ve vašem okolí.

Pokud tedy chcete studovat a získávat nové znalosti a dovednosti, rozhodně se nemusíte soukromých škol obávat. Možná je to právě soukromá vysoká škola, která vám poskytne vzdělání zajímavější a modernější formou, a nabídne vám tak lepší uplatnění na trhu. Nepodléhejte tedy mýtům a raději se důkladně informujte přímo na samotné škole, co vše nabízí.

 

datum: 02.06.2022 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse