Logo Čtenářský-deník.cz

  • V naší databázi je nyní 4 586 obsahů děl, životopisů a slohovek ke stažení.
  • Z toho je 2754 prací zdarma.

Poradíme vám

Ctenarsky-denik.cz > Obsahy a rozbory děl > Román pro ženy-Michal Viewegh

Román pro ženy-Michal Viewegh


Kategorie: Česká literatura do 20. století

Typ práce: Obsahy a rozbory děl

Další díla spisovatele: Michal Viewegh

Životopisy spisovatele: Michal Viewegh

Škola: Gymnázium Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou

Charakteristika: Práce obsahuje rozbor díla Román pro ženy od Michala Viewegha k maturitní ústní zkoušce z českého jazyka.

Obsah

1.
Rozbor díla
2.
Michal Viewegh

Úryvek

"Obsah-příběh popisuje život Laury, která pracuje v redakci časopisu Vyrovnaná žena. Od mala žije se svou matkou, protože jí otec zemřel před 8 lety na Vánoce. V tomto příběhu se Laura ohlíží na svou minulost a její milostné vztahy. Po maturitě začala chodit na jazykovou školu, kde se seznámila s Jeffem(se svým učitelem). Jeff se její matce velice zamlouval,místo vánoc slavili díkuvzdání a tak podobně. Když se s Jeffem rozešla, seznámila se s Rickiem, prodavačem mobilních telefonů, se kterým vedla celkem dlouhý vztah. Na jejich společné dovolené se Laura seznámila s Oliverem, kterého tam potkávala každý den. Po jejich dovolené se rozešla s Rickiem a začala chodit s Oliverem. Když se jednoho dne vrací Jana z dovolené, nalézá doma Lauru s Oliverem, ve kterém poznává svého bývalého přítele Pažouta,kterého opustila kvůli jeho zanedbanosti a pro jeho absolutní nevkus. Lásku jim nepřeje ale do budoucna se s ní smíří. Sama má spoustu románků.Laura s Oliverem mají docela dobrý vztah ale i později začne pochybovat o jeho dokonalosti. Na další společné dovolené se opět zamiluje do kamaráda Olivera, kvůli kterému se s Oliverem rozchází. Ovšem ten se jí více neozve. Oliver o ní ale stále bojuje a píše jí milostné dopisy, které zveřejňuje v metru. Laura ho stále miluje a tak se k němu vrací. Příběh končí Vánocemi, které matka s Laurou začaly opět slavit, Laura čeká dítě, Jana přestává mít averzi vůči čechům a dokonce zve i na večeři souseda žemlu, kterému zemřela manželka na rakovinu.
Dílo rozdělené do kapitol, před každou kapitolou je pár slovy napsané, co se bude v té kapitole dít.Text je přehledný,psaný prózou, dobře se čte.
Film byl také zfilmovaný, na základě knížky, až na pár detailů
Michal Viewegh
• 1962 v Praze
Vystudoval gymnázium, po té vystudoval češtinu a pedagogiku na UK
Chvíli pracoval jako redaktor, po té definitivně spisovatelem v povolání
Je prvním českým spisovatelem, který si vyzkoušel psaní románu spolu se čtenáři internetu - viz Blogový román Srdce domova, který je zároveň otevřenou školou tvůrčího psaní, vznikající mezi srpnem a prosincem roku 2009.

Další díla-Báječná léta pod psa,účastníci zájezdu"

Poznámka



PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x5368e34f6db4a.zip (10 kB)
Nezabalený formát:
Roman_pro_zeny.doc (36 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse